VisioFocus är en febertermometer som tar patientens temperatur och projicerar resultatet direkt på patientens panna. Termometern har snabbt blivit en favorit på svenska sjukhus eftersom den förenklar det viktiga, men tidigare så energi- och tidskrävande, momentet. Med termometern kan sjukhuspersonalen snabbt, hygieniskt och precist få den viktiga hälsoindikationen hos sina patienter. Efter stor efterfrågan hos patienterna blir termometern nu tillgänglig för privatpersoner.

VisioFocus har redan sålts i tusental till mer än 200 sjukhusavdelningar över hela landet. Från början var tanken att bara sälja till sjukvården. Men i takt med att patienter började fråga läkare och sjuksköterskor om var man kunde köpa termometern väcktes idén att göra den tillgänglig för alla.

– Egentligen är det ganska logiskt. Alla som har försökt att ta tempen på ett febrigt barn vet hur svårt det kan vara. Att erbjuda föräldrar samma smarta fördelar som en sjuksköterska känns både rimligt och rätt. Att termometern dessutom kan mäta temperaturen på både badvattnet och vällingen är något som jag vet uppskattas av småbarnsföräldrar, säger Jonas Nobel på Medfour, som distribuerar Visiofocus i Sverige.

Att ta temperaturen på patienter har tidigare varit ett både tids- och energikrävande moment. Ett av de alltjämt viktigaste sätten att ta reda på patientens omedelbara hälsotillstånd har nu förenklats betydligt för sjukhuspersonal runt om i Sveriges.

– Att kunna komma in till en patient mitt i natten, ta temperaturen snabbt och precist, utan att behöva väcka eller ens tända i taket gör en liten men viktig del av vårt dagliga arbete så mycket enklare, säger David Eberhard, överläkare vid Prima Barn- och Vuxenpsykiatri.

Visiofocus säljs bland annat på Apotea, Babyland, Lekmer och på www.medfour.se. Rekommenderat utpris är 860 kr.

 

För mer information eller högupplösta bilder – vänligen kontakta:
Emelie Andersson
PR konsult, Kelly and Pling
emelie.a@kellyandpling.com
070 372 76 18